Eine Woche Albatros . . .
Lieber Zeger Ich möchte mich nochmals herzlich bei dir und Mel für die...
22-09-2023
Zeilreis met ons gezin
We deinen nog wat na op de mooie herinneringen aan afgelopen weekend. De...
26-08-2020
Een gastvrij gezellig weekend
Afgelopen pinksterweekend alweer voor de derde keer te gast geweest op de...
10-06-2019

Zeger van der ZelDit is Zeger de kapitein van het schip. Zeilen doet hij al sinds z’n 10de (daar moet je toch als ouders stalen zenuwen voor hebben). Na een korte studie sociale geografie en diverse baantjes is hij letterlijk verzeild geraakt in het platbodem varen toen een vriend hem 20 jaar geleden ’s avonds opbelde of ie niet wou gaan schipperen op een platbodem. Sindsdien vaart Zeger rondt op het IJsselmeer, Waddenzee en in Zeeland. In 2003 haalde hij z’n stuurmans diploma grote vaart. Voor geologische, sterrenkundige en meteorologische informatie kunt u bij hem terecht, maar voor een gezellige borrel ook!

Emilie Borgonjen - van der ZelDit is Emilie de bootsvrouw/kok van de Albatros. Voor ze Zeger tegen kwam was ze nog serieus bezig wat van haar leven te maken, ze vrijwilligde als kok bij Greenpeace, studeerde fysiotherapie, antropologie en wat al niet meer. Tja, toen viel ze voor een vent en het water daarna slechts nog schippers en stuurmansdiploma's. Waar ze erg goed in is, is gasten verklaren waarom en wanneer ze iets met de zeilen moeten doen en ze, als catering gewenst is, totaal overvoeren met heerlijk eten. Verder weet ze erg veel van het menselijk lichaam en eten met plezier.

Maarten van der ZelWat ze in de winter doen?? Dan gaan ze af en toe op "vakantie". De bergen of het bos in? Neee!! Van een jacht weg brengen naar het Caribisch gebied tot het varen op één van de vele Greenpeace schepen in bijvoorbeeld Antarctica.

Maarten de jongste telg van het stel. Groeit als kool en kan nu ook al de fok hijsen, dek schrobben en aan het roer staan. Hij wil alleen nog niet schilderen.

Liesbet van der ZelDit is onze webdesigner en grafische vormgeefster Liesbet die, zoals te zien, heel veel van zeilen houdt. Zij is voor zichzelf begonnen onder de naam Zelies, dus als u toevallig iemand nodig heeft die u helpt bij uw grafische klussen kijk dan even op haar web-site: www.zelies.nl. Daarnaast is ze gelukkig voor ons ook af en toe inval bootsvrouw.