Hieronder vind u de mengverhoudingen per persoon. Zeer handig bij het koken voor grote groepen.
| Soep als voorgerecht | 1/4 l. |
| Soep als hoofdgerecht | 1/2 l. |
| Vis als voorgerecht | 100-150 gr. |
| Vis als hoofdgerecht | 200 gr. |
| Vlees om te braden | 100-150 gr. |
| Vlees als ragout of rolade | 150-200 gr. |
| Gehakt | 80-100 gr. |
| Aardappelen | 250 gr. |
| Aardappelen in soep of bijgerecht | 125 gr. |
| Salade | 200-250 gr. |
| Peulvruchten | 100-125 gr. |
| Deegwaren als hoofdgerecht | 100-125 gr. |
| Deegwaren in de soep | 25 gr. |
| Rijst/noedels als bijgerecht | 60-80 gr. |
| Rijst als hoofdgerecht | 80-100 gr. |
| Fruit | 100-125 gr. |
| Fruit moes/compote | 200-250 gr. |
| Toetje | 150-200 gr. |
| Kaas | 80-100 gr. |



