Hieronder vind u de mengverhoudingen per persoon. Zeer handig bij het koken voor grote groepen.
Soep als voorgerecht | 1/4 l. |
Soep als hoofdgerecht | 1/2 l. |
Vis als voorgerecht | 100-150 gr. |
Vis als hoofdgerecht | 200 gr. |
Vlees om te braden | 100-150 gr. |
Vlees als ragout of rolade | 150-200 gr. |
Gehakt | 80-100 gr. |
Aardappelen | 250 gr. |
Aardappelen in soep of bijgerecht | 125 gr. |
Salade | 200-250 gr. |
Peulvruchten | 100-125 gr. |
Deegwaren als hoofdgerecht | 100-125 gr. |
Deegwaren in de soep | 25 gr. |
Rijst/noedels als bijgerecht | 60-80 gr. |
Rijst als hoofdgerecht | 80-100 gr. |
Fruit | 100-125 gr. |
Fruit moes/compote | 200-250 gr. |
Toetje | 150-200 gr. |
Kaas | 80-100 gr. |