We deinen nog wat na op de mooie herinneringen aan afgelopen weekend. De kinderen zijn weer bijgeslapen. Het was zeer geslaagd en boven verwachting wat we allemaal hebben kunnen doen! In september 2019 legden we contact met Zeger en Emilie via de mail. Na wat gesprekken was het plan duidelijk, juni 2020 een familieweekend zeilend op de Albatros.
Tegen de golven Albatros 2020
Toen kwam corona en lag alles stil. Havens op slot, geen mogelijkheid tot varen. Ondertussen is het 27 augustus en kijken we als gezin terug op een heerlijk zeilweekend met Zeger en Erwin. Donderdagavond 20 augustus kwamen we aan boord in Franeker. We maken kennis met Emilie, Zeger en Erwin en drinken samen een biertjes aan dek.
Wind in de haren Albatros 2020Vrijdagochtend is de wind aangetrokken. We moeten het eerste stuk op de motor. Vanaf Franeker via Harlingen en door de sluizen bij Kornwerderzand. Hakken tegen de golven in. In één zeilrak van de sluizen naar Workum met een stevige 6 bf. In Workum konden we na een dagje hard werken lekker zwemmen en bommetjes maken vanaf de reling van de Albatros. En omdat we mooi op tijd binnen zijn, is er tijd voor een wandeling door het stadje en 's avonds een spelletje en een borrel.

Friese vaart Albatros 2020Zaterdag 22 augustus door Workum op de motor. Direct na de spoorbrug de zeilen gehesen. Dan maak je snel vaart met de Albatros! Het Gaastmeer, de Fluessen, laveren tegen de wind in. Zo leer je snel met elkaar overstag gaan. Aan het eind van de middag liggen we voor een rietkraag in de hoek van "de Holken". Lekker nog wat zwemmen en zwaaien aan een touw aan de kluiverboom. 's Avonds spelletjes doen in het gezellige verblijf.

Zondag varen we via Stavoren het IJsselmeer weer op. 6BF en met een lekker gangetje naar de sluizen. Draaien en zwieren op de dwarse deining vraagt een sterke maag. Bij de sluizen hebben we een uurtje rust en tijd voor een hapje eten. Het avondeten kan meteen gesneden worden. Dat lukt niet op de Waddenzee. Zeilend naar Harlingen en in Harlingen door de sluis verder op de fok. Lekker rustig de laatste kilometers. Je boeltje opruimen, stofzuigen en een hap stevige soep.
Aan het roer Albatros 2020

Hartelijk dank voor deze mooie tocht en de geweldige manier hoe Zeger en Erwin ons de zeilen en de helmstok in handen gaven.

Bas en Tietsia Kees en Franca, Marrit, Tom, Gerlinde, Roos, Gijs en Jorieke (fotografie Bas Rietkerk)