Eine Woche Albatros . . .
Lieber Zeger Ich möchte mich nochmals herzlich bei dir und Mel für die...
22-09-2023
Zeilreis met ons gezin
We deinen nog wat na op de mooie herinneringen aan afgelopen weekend. De...
26-08-2020
Een gastvrij gezellig weekend
Afgelopen pinksterweekend alweer voor de derde keer te gast geweest op de...
10-06-2019

Wij vinden dat je altijd zuinig met de natuur en het milieu om moet gaan. Een zeilreis is één van de meest milieuvriendelijke vakanties. WAAROM?

 Zeer beperkt gebruik van brandstof

We varen voornamelijk op het zeil (=windenergie). Hierdoor verbruiken we weinig brandstof gedurende de zeilvakantie en zijn we zeer energie zuinig. Het is boven-dien geen vliegvakantie, dit beperkt de energieconsumptie in vergelijking met de meeste vakantiebestemmingen enorm.

Zuinig met energie en water

Omdat we alle energie en water met ons mee moeten nemen (accu’s en watertanks) is het van belang om aan boord altijd zuinig om te gaan met energie en water. Ons drinkwatergebruik is hierdoor zeer beperkt hetgeen weer grondwater en/of reiniging uitspaart. Ook ons huishoudelijk energieverbruik is hierdoor erg laag. We zijn bezig te onderzoeken of een windmolen mogelijk is aan boord, om het energieverbruik nog duurzamer te maken. 

Oppervlaktewater

Om het oppervlakte water zo min mogelijk te belasten gebruiken wij aan boord milieuvriendelijke schoonmaak-middelen en willen u vragen om milieuvriendelijke shampoo en zeep te gebruiken. Wij bieden dit graag aan. Op de toiletten is bij aankomst toiletpapier aanwezig. Wij stellen het zeer op prijs als u milieuvriendelijk wc papier mee wilt nemen. Waterkant
Zeilen met senioren

Huishoudelijk afval beperken

In elke haven kunt u het huishoudelijk afval kwijt, wij vertellen u graag waar u de glasbakken en papier containers kunt vinden. Om het afval tot een minimum te beperken wordt het gebruik van monoverpakkingen zoveel mogelijk voorkomen en zijn er aan boord kratten/draag-tassen beschikbaar om uw boodschappen in te vervoeren. Daarnaast willen wij u vragen de hoeveelheid afval zoveel mogelijk te beperken door te letten op bijvoorbeeld de verpakkingen van meegebrachte etenswaren. 

Contact met natuur

Tijdens de tochten over het water komen veel mensen tot rust en tot een beter begrip voor de natuur. 

Ecologisch verantwoord eten

Bij voorkeur kunnen we de catering volledig biologisch verzorgen (inhoud en prijs op aanvraag). 

Waterkant